Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Καράογλου: «Ο καθαρός Θερμαϊκός είναι ευθύνη όλων μας»


Την ώρα που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απολογούνταν σε δραματικούς τόνους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης προς τον επιχειρηματικό κόσμο για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Οι εταιρείες ΕΥΑΘ Α.Ε., LIDL Hellas και ΣΙΑ Ο.Ε., Mamidoil-Jetoil A.E. και Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ, ανταποκρίθηκαν άμεσα και προσφέρθηκαν να καλύψουν εξ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται ώστε να παραμείνει καθαρός όλος ο άξονας του Θερμαϊκού Κόλπου για το τρέχον έτος, υπογράφοντας σχετικές συμβάσεις με εταιρεία που διαθέτει τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ευχαρίστησε τις τέσσερις εταιρείες, ωστόσο, όπως είπε ότι, ο καθαρός Θερμαϊκός είναι ευθύνη όλων μας, ενώ τον χαρακτήρισε «βιτρίνα της Θεσσαλονίκης».

«Για να μην υποστούμε τις συνέπειες της δικής μας αδιαφορίας, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνεργαστούμε» τόνισε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των παιδιών που αποτελούν, όπως είπε, ενεργό πυρήνα της κοινωνίας.

«Η ενημέρωση όλων μας σχετικά με τα προβλήματα του Θερμαϊκού Κόλπου συντελεί στην προώθηση συμμετοχικών διαδικασιών εθελοντικής δράσης και βοηθά να γίνει μόνιμος τρόπος σκέψης καθώς και στάση ζωής η περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Όχι για λόγους ανταγωνιστικότητας μεταξύ συναρμόδιων φορέων, αλλά ως χρέος προς τις επόμενες γενιές. Από τα παιδιά μας δανειζόμαστε το περιβάλλον και σε αυτά οφείλουμε να το επιστρέψουμε καθαρό» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο παρουσία του ΥΜΑΘ, παραβρέθηκαν ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., ο κ. Georg Kroell Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς-Κύπρου, ο κ. Νικόλαος Μαμιδάκης εκπρόσωπος της Mamidoil-Jetoil Α.Ε., ο κ. Γεώργιος Τσαπρούνης εκπρόσωπος της Wind, καθώς και ο κ. Ηλίας Ορφανίδης ως εκπρόσωπος της εταιρείας North Aegean Slops που αναλαμβάνει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία των παραπάνω φορέων σε πρακτικές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...