Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Εθνικό έγκλημα η επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής»


Για «εθνικό και διπλό έγκλημα, οικολογικό και οικονομικό», στη Χαλκιδική, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωση της Γραμματείας, ενώ τονίζεται πως «απάντηση στο έγκλημα αυτό είναι ο μαζικός και ειρηνικός αγώνας των κατοίκων, απέναντι στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος».

«Προϊόν πρωτοφανούς σκανδάλου που ξεκινά από το 2003, απέναντι στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής της δικής τους και των επόμενων γενιών», χαρακτηρίζονται στην ανακοίνωση οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με το χρυσό στις Σκουριές Χαλκιδική.

«Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις πριν από λίγες ημέρες, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά την κρατική καταστολή, ενώ ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός έδωσε και το κατάλληλο άλλοθι στην κυβέρνηση για την όξυνση της στρατηγικής τής έντασης και την ενοχοποίηση του αγώνα των κατοίκων.

Πρόκειται, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια οργανωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και ποινικοποίησης του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αλλά και πρακτικών καταστολής ενάντια στους κατοίκους που παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές»

Επισημαίνεται δε, ότι «μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει “με κάθε κόστος” συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αποκρύψει το μέγιστο οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, αλλά και να στοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες στο σύνολό τους».

Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι είναι «ανυπολόγιστες, ενώ το όφελος για το ελληνικό δημόσιο είναι μηδαμινό, και μοναδικός ευνοημένος είναι η καναδική εταιρία EL DORADO GOLD. Πρόκειται, για μια εξόφθαλμη εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, με το ελληνικό Δημόσιο να έχει παραχωρήσει ακίνητη περιουσία των πρώην μεταλλείων και πάνω από 300.000 στρέμματα δάσους στην εξευτελιστική τιμή των 11 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...