Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

BINTEO - Αντιδράσεις για την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου

Με δεδομένο το αποτέλεσμα της δίκης για τον Β. Παπαγεωργόπουλο, ο πολιτικός κόσμος της χώρας αντέδρασε θετικά στην δικαστική απόφαση.

Δήλωση του πρωθυπουργού επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Α. Σαμαράς χαρακτηρίζει έντιμο άνθρωπο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, θέτοντας το ερώτημα, αν πιστεύει το ίδιο και σήμερα και αν ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος είναι ακόμη στέλεχος της ΝΔ.


Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου αναφέρει:

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο ότι: «Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (ΔΕΘ- 17/9/2011). Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ; Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα μας έχουν ονοματεπώνυμο και η ΝΔ έχει αποτελέσει διαχρονικά τη μήτρα και της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Για «χρυσό μετάλλιο» στη λεηλασία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, πρ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης: «Ένας “φτερωτός γιατρός” έκανε φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου του. Πήρε “χρυσό μετάλλιο” στην λεηλασία. Κρίμα στα Αθλητικά Μετάλλια του κ. Β. Παπαγεωργόπουλου».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι αυτή ικανοποιεί το κοινό αίσθημα και προανήγγειλε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει σει την επιστροφή των χρημάτων.

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.  Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.  Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...