Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τα είπαν για περίπου δυο ώρες Ράιχενμπαχ - Μπουτάρης


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Με χαμόγελα ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ο Χορστ Ράιχενμπαχ. Αυτό προέκυψε στην απογευματινή συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μια συνάντηση που σχεδόν διήρκεσε δυο ώρες. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ζητήματα που αφορούσαν την διοικητική μεταρρύθμιση στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής, όπως το λιμάνι και η έκθεση.

«Μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και η γνώση του θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης λίγο μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ ο κ. Ράιχενμπαχ χαρακτήρισε χρήσιμη την ενημέρωση που πήρε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις προτεραιότητες της πόλης. «Ο δήμαρχος μας περιέγραψε με μεγάλη σαφήνεια την προσπάθεια που κάνει για να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση στο δήμο», σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος της Κομισιόν.

Κάνοντας έναν απολογισμό της διήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, η οποία ολοκληρώθηκε στη συνέχεια με τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σχολίασε ότι η πόλη του άρεσε. «Μοιάζει με την παραλία της περιοχής απ' όπου κατάγομαι και αυτό είναι εντυπωσιακό», σημείωσε ο κ. Ράιχεμπαχ ο οποίος κατάγεται από το Κίελο της Γερμανίας.

Ο επικεφαλής της Task Force επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική λόγω του τουρισμού, της ενδοχώρας που διαθέτει, αλλά και της τοποθεσίας που όμως είπε είναι ιδανική για συγκοινωνίες και για logistics. Πάντως από τη χτεσινή συνάντηση δεν έλειπαν τα απρόοπτα, καθώς η συνάντηση του Εργατικού Κέντρου με τον κ. Ράιχενμπαχ προκάλεσε αντιδράσεις σε συνδικαλιστικούς φορείς (ΠΑΜΕ) και κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Έτσι για το φόβο των επεισοδίων πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν το δημαρχείο έχοντας σταματήσει την κυκλοφορία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...