Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο στη Θεσσαλονίκη

«"Κοινωνικό κραχ" βιώνουν οι εργαζόμενοι, είναι σε απόγνωση και αύριο θα βγουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν και για τα νέα μέτρα που έρχονται, τα οποία είναι χειρότερα», τόνισαν οι πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και της 'Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), Πέτρος Κετικίδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ενόψει της αυριανής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο Π. Τσαραμπουλίδης είπε ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε το 34%, περίπου 20.000 πολίτες βρίσκουν φαγητό μόνο σε συσσίτια ή από βοήθεια γειτόνων και το 10% του πληθυσμού δεν έχει καθόλου εισόδημα. Καταφέρθηκε, επίσης, εναντίον του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, λέγοντας ότι απλώς παρακολουθεί τη «μαύρη» εργασία, που συνεχώς αυξάνεται.

Ο Π. Κετικίδης σημείωσε ότι τρία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις σχετικά με αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και περικοπές στο εφάπαξ.

Στις 10.30 αύριο το πρωί, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του ΕΚΘ. Στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...