Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σχολή Τυφλών

ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ
Αποκλεισμένη από τις 9.30 το πρωί παραμένει η πύλη της Σχολής Τυφλών από οικότροφους και μαθητές της Σχολής καθώς και από εκπροσώπους σωματείων τυφλών οι οποίοι πραγματοιούν συγκεντρωση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση από το οικοτροφείο των τυφλών που είναι μεγαλύτεροι από την ηλικία των 18 ετών και δεν φοιτούν σε σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Αφορμή για την διαμαρτυρία αποτέλεσε η απομάκρυνση ενός οικότροφου ο οποίος φιλοξενείτο προσωρινά στο οικοτροφείο μέχρι να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του προκειμένου
να εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο.

«Θέλουν να αποκλείσουν από το Οικοτροφείο τα άτομα που είναι πάνω από 18 ετών ενώ το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο η Σχολή Τυφλών έγινε ΝΠΔΔ προβλέπει ότι οι υποχρεώσεις της Σχολής παραμένουν ως έχουν και άρα μπορούν να μείνουν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Φαίνεται πως θέλουν να κλείσουν το προνοιακό τμήμα που είναι το Οικοτροφείο» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Κεντρικής Μακεδονίας Φώτης Μπίμπασης.

Η διευθύντρια της Σχολής Τυφλών, Σοφία Γκίκα, εξήγησε ότι στη Σχολή μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα και δραστηριότητες τυφλοί κάθε ηλικίας ενώ στο Οικοτροφείο μπορούν να μείνουν και άτομα μεγαλύτερα από 18 ετών εφόσον φοιτούν σε σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι με απόφαση του ΔΣ της Σχολής. Παράλληλα επισήμανε ότι η θητεία της προέδρου του ΔΣ της Σχολής έχει λήξει από τον Μάιο με συνέπεια να μη μπορεί να συνεδριάζει το ΔΣ ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

«Αυτή τη στιγμή στο Οικοτροφείο μένουν 23 άτομα, 8 κορίτσια και 15 αγόρια. Ανάμεσα τους είναι 7 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που μένουν με απόφαση του ΔΣ. Για τους τυφλούς που σπουδάζουν σε ΙΕΚ, ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουμε φροντίσει να μένουν σε ξενώνα. Υπάρχει ένα ξενώνας για κορίτσια , όπου μένει ένα κορίτσι ενώ ένα ξενώνας για αγόρια θα λειτουργήσει στις 5 Οκτωβρίου και θα μείνουν δύο αγόρια. Στόχος μας είναι να μάθουν οι τυφλοί να ζουν αυτόνομα και όχι να ιδρυματοποιούνται.» ανέφερε η κ Γκίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...