Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για Χρήση εμβλημάτων και μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 60χρονος, σε βάρος του οποίου, αλλά και τριών ακόμα ατόμων ηλικίας 44, 73 και 72 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση Νόμου περί «Χρήσης εμβλημάτων και μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας».

Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 60χρονος μαζί με τον 44χρονο άντρα, αφού μετέβησαν σε μάντρα εμπορίας καυσόξυλων στην περιοχή των Ταγαράδων, ως εκπρόσωποι συγκεκριμένου Συνδέσμου, αποπειράθηκαν να πουλήσουν σε 48χρονο δύο προσκλήσεις θεατρικής παράστασης, που θα πραγματοποιούνταν σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι προσκλήσεις έφεραν στρόγγυλη σφραγίδα που απεικόνιζε την Αγία Παρασκευή και περιμετρικά ανέγραφε τίτλο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος, λίγο πριν την έλευση των αστυνομικών, απέκρυψε 19 ακόμα προσκλήσεις στο οίκημα της μάντρας, οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 73χρονος και ο 72χρονος αποτελούν διευθυντικά στελέχη του προαναφερόμενου συνδέσμου. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, πουλούσαν, συνήθως, μεγάλο αριθμό προσκλήσεων που έφεραν τίτλους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...