Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωσης Καλαμαριάς: "Καυτά" ερωτήματα για τον κ. Δήμαρχο...

"Το τελευταίο διάστημα πολλοί προσπαθούν να δείξουν «αγωνιστικό» πρόσωπο και αυτοανακηρύσσονται «προστάτες και μαχητές» υπερασπιζόμενοι την παραλία στο Καραμπουρνάκι και γενικά το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς". 

Αυτά τονίζονται σε ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς"  και επισημαίνεται ότι:

Είναι αυτοί οι ίδιοι που με δική τους ευθύνη διαπράττονται σήμερα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος του παραλιακού μετώπου και όχι μόνο.

Η Διοίκηση του Δήμου υπηρετώντας με συνέπεια επί τριάντα χρόνια τις πολιτικές εμπορευματοποίησης της γης είναι υπεύθυνη  γιατί:

* Άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία (γιατί άραγε ;) την δεκαετία 1987- 1997 να απαλλοτριώσει όλα τα ιδιωτικά οικόπεδα στην παραλία στο Καραμπουρνάκι στηριζόμενη στο αρχικό Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) που συντάχτηκε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης που τα χαρακτήριζε όλα ως χώρους πράσινου.
* Το μεγαλύτερο έγκλημα έγινε με την πρώτη αναθεώρηση του ΓΠΣ, που συντάχτηκε από την Διοίκηση του Δήμου, όπου αλλάζει η χρήση γης στον επίμαχο χώρο και δίνει το δικαίωμα δόμησης.
*  Η ενέργεια αυτή δημιούργησε τεράστια υπεραξία στη γη.  Έδωσε το δικαίωμα σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να απλώσουν τα πλοκάμια τους στη δόμηση της παραλίας αποσκοπώντας σε υπέρογκα κέρδη.
*  Πρέπει να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο ότι τα σημερινά αδιέξοδα είναι δημιούργημα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων τις οποίες υπερασπίζονταν τόσο ο ίδιος όσο και οι προκάτοχοί του.
Εύλογα μας δημιουργούνται μια σειρά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο:
1.    Εδώ και 6 χρόνια για το επίμαχο οικόπεδο ο Δήμος βρίσκονταν στα δικαστήρια με τους οικοπεδούχους για την άδεια δόμησης. Αλήθεια πότε ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο ο λαός της Καλαμαριάς ;
2.     Γιατί ενώ οι μπετονιέρες ήτανε έτοιμες να ρίξουν τσιμέντα, η αστυνομία να απειλεί τους κατοίκους που υπερασπίζονταν το χώρο με συλλήψεις,  απουσίαζε και δεν απαντούσε στις επανειλημμένες κλείσεις των κατοίκων  και των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ;

Η Λαϊκή Συσπείρωση τάχθηκε από την αρχή στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται να αποτραπεί οριστικά η δόμηση στην παραλία.
Προειδοποιούμε τον λαό της Καλαμαριάς ότι αυτό το οικόπεδο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και θα πρέπει να υπερασπισθεί στο άμεσο μέλλον και πολλές άλλες περιπτώσεις δόμησης χαρακτηρισμένων και μη χώρων (όπως: το οικόπεδο Πασσαλίδη με Μουρουζιδών, το οικόπεδο πίσω από την EXPRESS SERVICE, το οικοδομικό τετράγωνο Τ90 δίπλα στο νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ που εκκρεμεί και άλλα) καθώς και η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς.
Μόνο αν πάρουμε όλοι εμείς την υπόθεση υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου στα χέρια μας θα δοθεί λύση που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Από τους αγώνες μας κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...