Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Παρεμπόριο... ιατρικών υπηρεσιών στην Ξάνθη

Μια νέα μορφή παρεμπορίου έχει παρατηρηθεί και εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στο νομό Ξάνθης, με Βούλγαρους γιατρούς να περνούν τα σύνορα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατ' οίκον σε όσους τις έχουν ανάγκη αντί 5-10 ευρώ.

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στα ορεινά χωριά του νομού, όπου γιατροί και φαρμακοποιοί από τη γείτονα χώρα κάνουν βόλτες στα καφενεία και χτυπούν τις πόρτες σπιτιών, αναζητώντας πελάτες είτε για να πουλήσουν τα αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που φέρνουν είτε για να προτείνουν εξετάσεις σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιο Καραδέδο πρόκειται ως επί το πλείστον για οδοντιάτρους ή παθολόγους, χωρίς πάντως να αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι απλά απατεώνες, που δεν διαθέτουν καν σχετικό πτυχίο.

"Αν και οι υπηρεσίες των Ελλήνων ιατρών εδώ προσφέρονται επίσης σε χαμηλές τιμές, της τάξης των 20-30 ευρώ, οι επαγγελματίες αυτοί προτείνουν εξετάσεις και εργασίες με 5-10 ευρώ, από ό,τι λέγεται. Η λεγόμενη ‘’ιατρική των συνόρων’’ εδώ είναι ήδη πάρα πολύ ανεπτυγμένη, με αρκετούς Έλληνες να πηγαίνουν σε γειτονικές χώρες. Πλέον, όμως, φαίνεται ότι και Βούλγαροι έρχονται στην Ελλάδα, ενδεχομένως και με βαλίτσες γεμάτες φάρμακα προς πώληση" δήλωσε ο κ. Καραδέδος.

Πηγή: thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...