Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ξεσηκωμός στο Καραμπουρνάκι

Το χώρο όπου γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης κτίσματος σε οικόπεδο – «φιλέτο» μπροστά στη θάλασσα, στο Καραμπουρνάκι έχουν αποκλείσει κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για την οικοδόμηση του παραλιακού μετώπου.

Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας κατοίκων για την παραθαλάσσια ζώνη, Γιάννης Καϊμακτσίδης, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μεγάλα μηχανήματα να μπουν στο εργοτάξιο όπου βρίσκονται ήδη συνεργεία που εκτελούν εργασίες. Στην περιοχή έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις που τους ζητούν να απομακρυνθούν από το χώρο δεδομένου ότι στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου έχει δοθεί άδεια από την πολεοδομία.

Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμαριάς έχει εκφράσει την τοποθέτησή του κατά της οικοδόμησης της παραλιακής ζώνης, ωστόσο διευκρίνισε ότι η άδεια δόθηκε στους ιδιοκτήτες καθώς νωρίτερα είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Κατόπιν αυτού, η δημοτική αρχή προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες στους οποίους προτίθεται να παραχωρήσει σε αντάλλαγμα άλλες εκτάσεις, ενώ κάνει κινήσεις και για αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού που προβλέπει χρήσεις πρασίνου στην περιοχή.

Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση υποστηρίζουν:

"Η κινητοποίηση έγινε σήμερα για να παραμείνει Ελεύθερη η πρόσβαση τον κατοίκων στο παραλιακό μέτωπο και να σταματήσει η παράνομη ανοικοδόμηση του παραθαλασσίου χώρου της περιοχής.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος από το 1989, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του το 1993 το χαρακτηρίζει περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Για το οικόπεδο φιλέτο εξέδωσε άδεια η πολεοδομία Καλαμαριάς!!! Και ας’ λέει ότι τον παραλιακό χώρο θα τον προστατέψει χαρακτηρίζοντας τον χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών!!!

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν με αφορμή σχέδια που είχαν δρομολογηθεί για την κατασκευή εμπορικών κέντρων και ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο παραλιακό μέτωπο. Δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι κατέχουν οικόπεδα στο παραλιακό μέτωπο. Για ορισμένα υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, ενώ σε άλλα μας επιδεικνύουν τουρκικά τάπια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...