Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επέμβαση των ΜΑΤ για να δώσουν πίσω τη Μονή Εσφιγμένου

Κλίμα έντασης έχει δημιουργηθεί στο Άγιο Όρος, καθώς άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ βρίσκονται στο Κονάκι στις Καρυές και είναι έτοιμοι να επέμβουν στη Μονή Εσφιγμένου προκειμένου να διώξουν τους καταληψίες μοναχούς και η Μονή να περάσει και πάλι στον Πατριάρχη.

Σύμφωνα με το newsit.gr ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα στο Αγιο Όρος και περιμένουν τον εισαγγελέα για να επέμβουν. Υπενθυμίζεται πως πως η διαμάχη στη Μονή Εσφιγμένου έχει ξεκινήσει το 2006 όπου είχαν διαδραματιστεί σκηνές απείρου κάλλους, όπου μοναχοί είχαν έρθει στα χέρια χρησιμοποιώντας ακόμα και λοστούς εναντίων των αστυνομικών.

Τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί 6 μοναχούς. Η κίνηση αυτά προκάλεσε την οργή των μοναχών της παλαιάς αδελφότητας, οι οποίοι από τότε αρνούνται να εφαρμόσουν την εντολή του Πατριάρχη ως παράνομη και δεν εγκαταλείπουν τη Μονή.

Ακομα και σήμερα όμως ο γέροντας Μεθόδιος αρνείται να εγκαταλείψει τη Μονή και δηλώνει «θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί»


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...