Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

“Καίει” τη Θράκη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης!

Σε ανοδική τροχιά κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το χειρότερο σενάριο κάνει λόγο ακόμη και για 1,60 με 1,70 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει το πετρέλαιο απλησίαστο για το σύνολο των καταναλωτών.

«Η χρονιά ξεκινάει δύσκολα για το πετρέλαιο θέρμανσης, με 1,60 και 1,70 το λίτρο δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει κάποιος πετρέλαιο αρκεί να αναλογιστούμε ότι μια μέση οικογένεια θα χρειαστεί 300-350 ευρώ τον μήνα, με αυτή την τιμή, για να ζεστάνει το σπίτι της» αναφέρει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης κος Γιάννης Σιούτας για να προσθέσει πως «δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για τη θέρμανσή του, όταν οι μισθοί κινούνται σε τόσο χαμηλά επίπεδα».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος πολλοί από τους βενζινοπώλες της Ξάνθης δεν πραγματοποιήσουν φέτος διανομές, καθώς έχουν χασούρα που σε πολλές των περιπτώσεων τους οδηγεί ακόμη και σε οικονομικό μαρασμό. «Όταν οι γείτονες χώρες πουλάνε με 1,10 και 1,20 το λίτρο είναι λογικό αρκετοί να επιλέγουν να πάνε από εκεί. Η λύση είναι εύκολη, όχι με επιδόματα και άλλα παρόμοια τέτοια μέτρα, αλλά να ξεκινήσει το πετρέλαιο θέρμανσης και σε εμάς από 90 λεπτά, και με την ποσότητα να καλύπτεται η διαφορά» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κος Σιούτας, εξηγώντας πως γίνονται τακτικά έλεγχοι στους βενζινοπώλες της περιοχής και δεν έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις “κλοπών” των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...