Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας από υποτιθέμενη... «καμικάζι»

Προσποιούμενη ότι ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, μία 52χρονη γυναίκα επιχείρησε να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Ελευθερίου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση, με συνέπεια να συλληφθεί η γυναίκα, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν δύο συνεργοί της που την περίμεναν σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 52χρονη εισέβαλε το πρωί στο τραπεζικό υποκατάστημα, φορώντας αυτοσχέδια ζώνη, αποτελούμενη από καλώδια και φελιζόλ, που έμοιαζαν με εκρηκτικά. Με την απειλή ότι θα πυροδοτήσει τα υποτιθέμενα εκρηκτικά, ζήτησε από υπάλληλο να τοποθετήσει σε σακούλα όλα τα διαθέσιμα χρήματα. Όπως φέρεται να είπε, προόριζε τα χρήματα ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσει το παιδί της που υποτίθεται ότι κρατείτο όμηρος από άγνωστους.
Όταν όμως ενημερώθηκε από το προσωπικό του υποκαταστήματος ότι τα μόνα διαθέσιμα χρήματα βρίσκονται σε χρηματοκιβώτιο που λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση, η 52χρονη τράπηκε σε φυγή. Δεν πρόλαβε όμως να απομακρυνθεί διότι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και τη συνέλαβαν έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα.

Μαζί της συνελήφθησαν ένας 34χρονος και μία 29χρονη, που την περίμεναν μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πρώτου, σε μικρή απόσταση από την τράπεζα-στόχο.
Σε βάρος της 52χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών της για απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...