Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μικρό αεροσκάφος ξέφυγε από την πορεία του στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Μακεδονία


Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο κατά τη διαδικασία προσγείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα αεροσκάφος, με δύο επιβάτες, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα της αντιχαλαζικής προστασίας.

Οπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο αεροσκάφος «έφυγε» δεξιά και βγήκε από το διάδρομο, με αποτέλεσμα αμέσως να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση.

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας άντρες της οποίας έριξαν προληπτικά νερό στο αεροσκάφος, καθώς διαπιστώθηκε πως «κάπνιζε» ο κινητήρας.

Τελικά, ο διάδρομος δόθηκε σε λειτουργία μετά από 15 λεπτά, ενώ δεν αναφέρθηκαν καθυστερήσεις σε άλλες προγραμματισμένες πτήσεις.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες το αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο.

Μάλιστα, όπως εξηγούν στελέχη του αεροδρομίου τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν κατά διαστήματα εκπαιδευτικές πτήσεις, προκειμένου να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...