Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

«Μύλος» με το λουκέτο του ΣΔΟΕ στο “ΜΥΛΟ” του Λιτόχωρου

Μας έβαλαν λουκέτο για τριάντα ποτά, λέει το κατάστημα στο οποίο μπήκε λουκέτο σε συναυλία του Ρέμου – Βέλη από την επιχείρηση και κατά του τραγουδιστή: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»


Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να βάλουν λουκέτο για 48 ώρες δίνει με ανακοίνωσή της η διεύθυνση του beach bar “ΜΥΛΟΣ” στο Λιτόχωρο.

Σε αυτή αναφέρεται ότι η παράβαση αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων για τριάντα ποτά «χωρίς  ωστόσο  να ζητηθεί από τους συγκεκριμένους πελάτες να ταυτοποιήσουν  την παράβαση» όταν προηγουμένως, σύμφωνα με την επιχείρηση, είχαν ελεγχθεί έξι ταμειακές μηχανές μέσα και έξω από το κατάστημα χωρίς να εντοπιστεί ούτε μια παράβαση.

Η επιχείρηση, μάλιστα, ρίχνει τα «βέλη» της και κατά του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος έδινε συναυλία την ημέρα του ελέγχου, αναφέροντας στην ανακοίνωση: «τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Όμως, για τις δηλώσεις του… “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του καταστήματος έχει ως εξής:

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του κ. Ρέμου, την Παρασκευή 9/8/2013 στο κατάστημά μας και επειδή το θέμα απασχόλησε τόσο τα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης όσο και τα τοπικά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το κοινό – πελάτες μας, που για περισσότερο από είκοσι χρόνια στηρίζουν την επιχείρησή μας, για τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης:

- Κατά τη διάρκεια της συναυλίας διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας στο κατάστημά μας.
- Ελέγχθηκαν οι τρεις ταμειακές μηχανές εισόδου στις οποίες δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.
- Ελέγχθηκαν επιπλέον τέσσερις ταμειακές μηχανές εντός του καταστήματος. Στις τρεις  δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Στην τέταρτη διαπιστώθηκε ότι δήθεν για τριάντα μεμονωμένα δεύτερα ποτά,  αξίας 30Χ10=300 ευρώ, δεν εκδόθηκε νόμιμη απόδειξη, χωρίς  ωστόσο  να ζητηθεί από τους συγκεκριμένους πελάτες να ταυτοποιήσουν  την παράβαση.
- Βρέθηκαν στις ταμειακές μηχανές παραστατικά – αποδείξεις αξίας 43.000 ευρώ. Από  αυτές τις αποδείξεις οι  2.200 περίπου,  αξίας 22.000 ευρώ αφορούσαν  δεύτερα ποτά.
- Η παράβαση των 300 ευρώ αφορά απόδοση ΦΠΑ 69 ευρώ και χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως «όργιο φοροδιαφυγής» , ενώ τα δηλωμένα παραστατικά – αποδείξεις, αξίας 43.000 ευρώ, αφορούν απόδοση ΦΠΑ αξίας 9.890 ευρώ. Δηλαδή διαπιστώθηκε παραβατικότητα 0,69%. Ποιος σώφρων και καλοπροαίρετος παρατηρητής πιστεύει ότι υπήρχε πρόθεση της επιχείρησης να φοροδιαφύγει για 69 ευρώ και να διακινδυνεύσει το κλείσιμό της για 48 ώρες, πλήττοντας έτσι μια εικοσαετή διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται  από την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών και την συνέπεια προς τις υποχρεώσεις της.
- Το  λάθος για το οποίο ευθυνόμαστε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συνειδητή και εκούσια επιλογή.  Το αναγνωρίζουμε, αλλά , ως εκεί.
- Όσον αφορά τον κ. Ρέμο, τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Όμως, για τις δηλώσεις του….«ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».
Τέλος επισημαίνουμε ότι, παρά τις δυσκολίες του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, η επιχείρησή μας θα συνεχίσει να παρέχει τις άρτιες τουριστικές υπηρεσίες της με γνώμονα όπως πάντα,  το σεβασμό στον πελάτη .
Με εκτίμηση
Επιχείρηση «ΜΥΛΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...