Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σβήνουν τα φώτα στο πάρκο του Ιπποκρατείου

Χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς συντήρηση κινδυνεύει να μείνει το πάρκο απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης! Οι ιδιοκτήτες του υπόγειου χώρου στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το πάρκο το συντηρούν, χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα, σκοπεύουν όμως να... κλείσουν το διακόπτη. Ετσι, οι Θεσσαλονικείς θα γίνουν μάρτυρες άλλης μιας ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας.

Βάσει της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του πάρκινγκ, το πάρκο θα έπρεπε να συντηρείται (πράσινο, ηλεκτροδότηση) από την κοινοπραξία που κατασκεύασε τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, για 15 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2006.

Πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε προσπάθεια για τη μεταφορά της αρμοδιότητας, όμως αυτή... σκόνταψε. Πού; Στην εμπλοκή των αρμοδιοτήτων! Το πάρκο κόντεψε να καταστραφεί και οι ιδιοκτήτες του πάρκινγκ συνέχισαν να το φωταγωγούν και να το συντηρούν.

Ωστόσο, πρόκειται άμεσα να σταματήσουν την ηλεκτροδότησή του, καθώς αφενός είναι επαχθές για μια επιχείρηση να συντηρεί κάτι που ανήκει σε δημόσιες υπηρεσίες, αφετέρου ακολουθείται μια γενικότερη σφιχτή οικονομική πολιτική.

Γραφειοκρατία

Το πάρκο ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ). Ωστόσο, η ΚΕΔ δεν μπορεί να το συντηρήσει, διότι δεν έχει τις σχετικές υπηρεσίες. Ετσι, η συντήρηση θα πρέπει να γίνει από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ομως, για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του να μπουν στο πάρκο, θα πρέπει να έχουν τη σχετική άδεια, με τη μορφή πρωτοκόλλου παραχώρησης του χώρου, από την ΚΕΔ. Εδώ και περίπου δύο χρόνια η σχετική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, κολλώντας σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας ότι το πάρκο δε θα καταστραφεί, καθώς, ακόμη και χωρίς την υπογραφή του πρωτοκόλλου, με δική του ευθύνη, θα γίνει η συντήρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...