Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Με γαλλική φρεγάτα ο εορτασμός του Μακεδονικού μετώπου

Καταπλέει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η γαλλική φρεγάτα Surcouf, όπου θα παραμείνει έως τις 28 Σεπτεμβρίου, για τον εορτασμό της διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου, στις 15 Σεπτεμβρίου 1918.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο γαλλικό νεκροταφείο του Ζέιτελικ, στην οδό Λαγκάδα και την Κυριακή στο Συμμαχικό Μνημείο του Πολύαστρου κοντά στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γαλλικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, "η επίσκεψη της φρεγάτας εντάσσεται στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας στο στρατιωτικό τομέα, ιδίως στο ναυτικό, και αντανακλά τη μακρά παράδοση αδελφοσύνης μεταξύ των δύο στρατών από το 1821".

To Surcouf είναι μια φρεγάτα τύπου F7111, με μετατόπιση 3600 τόνων και μήκους 125 μέτρων. Ο κύριος οπλισμός της αποτελείται από ένα κανόνι των 100 χιλιοστών, αντιαεροπορικό σύστημα τύπου Crotale, δύο κανόνια των 20 χιλιοστών, οκτώ πυραύλους EXOCET MM40 κι ένα ελικόπτερο. Κυβερνήτης είναι ο Πλοίαρχος Μάρκ Αντουάν Ντε Σενζερμέν, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 153 ναύτες και αξιωματικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...