Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

«ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παραμονής του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, σε καμία ομιλία του ή δήλωση του δεν αναφέρθηκε στο μείζον αυτό εθνικό θέμα. Β.Παπαγεωργόπουλος:

«Θα πρέπει η κυβέρνηση, να μη συμφωνήσει με το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» διότι Βαρδάρης δεν είναι παρά ο Αξιός ποταμός που εκβάλει στον Θερμαϊκό κόλπο». «Οι αλυτρωτισμοί πρέπει να εξαφανισθούν από την περιοχή μας και σε αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει ανένδοτη. Ονομασίες του τύπου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ δεν πρέπει να τίθενται προς συζήτηση, διότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτές από κανένα Θεσσαλονικιό, κανένα Μακεδόνα, κανένα Έλληνα».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΘ να τοποθετήσει ξανά τις σημαίες του Δήμου Θεσσαλονίκης με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα εθνικά χρώματα στις εισόδους του εκθεσιακού χώρου, σημαίες που είχαν αναρτηθεί εδώ και έξι χρόνια περίπου και κατέβηκαν από τη σημερινή διοίκηση της ΔΕΘ χωρίς καμία προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...