Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:«ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ;»

Σχετικά με τις εξαγγελίες της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικών Αλλαγών Τ.Μπιρμπίλη για μητροπολιτικά πάρκα, πεζοδρομήσεις και αξιοποίηση στρατοπέδων στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ υποτιμητικό προς τους Θεσσαλονικείς αυτό που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Με την ευκαιρία της ΔΕΘ και των Δημοτικών Εκλογών, έχουμε επισκέψεις υπουργών στη Θεσσαλονίκη με συνεχείς εξαγγελίες για έργα, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την κατάσταση της Θεσσαλονίκης, όπου το ένα κατάστημα μετά το άλλο κλείνει και η ανεργία πολλαπλασιάζεται.

Οι υπουργοί, βεβαίως, είναι καλοδεχούμενοι αλλά το ζητούμενο είναι που θα βρεθούν δυο και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των master plan τόσο του υπουργού Υποδομών (Τεχνικό Επιμελητήριο), όσο και της υπουργού Περιβάλλοντος (Οργανισμός Ρυθμιστικού).

ΤηνΤετάρτη η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη εξήγγειλε 32 νέες αναπλάσεις και πολεοδομικές παρεμβάσεις χωρίς να διευκρινίσει εάν η χρηματοδότησή τους θα γίνει μέσω, είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε των δημοσίων επενδύσεων. Το ερώτημα βέβαια είναι που θα βρεθούν τα κονδύλια για τη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή μάλιστα που δεν ανακοινώθηκε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο «Θεσσαλονίκη 2010».

Νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς ξέρουν την πραγματικότητα, ξέρουν τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τέτοιου είδους εξαγγελίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...