Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Στις 2 Σεπτεμβρίου η «εκκένωση» Λοιμωδών και Δερματολογικού


Συνεχίζει το Παναγία τη λειτουργία του μέχρι νεοτέρας, έστω κι αν βγήκε από τις εφημερίες. Ολες οι αλλαγές στο νοσηλευτικό χάρτη της Θεσσαλονίκης

Του Τάσου Τασιούλα /voria.gr

Από τις 2 Σεπτεμβρίου αρχίζει η «εκκένωση» και μετακόμιση δυο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, του Λοιμωδών και του Δερματολογικού, ενώ το «Παναγία» παραμένει ενεργό μέχρι… νεοτέρας. Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και σχεδιασμός για τον τρόπο και τα χρονοδιαγράμματα της αλλαγής στο νοσηλευτικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε άλλη μια σύσκεψη με τους διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη μετάβαση στο νέο καθεστώς λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής.
Όπως τόνισε στη Voria.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Θρασύβουλος Βεντούρης, «από τις 2 Σεπτεμβρίου αρχίζει η εκκένωση και μετακόμιση των δυο νοσοκομείων. Για το ‘Παναγία’ δεν έχουμε λάβει ακόμη εντολές και παραμένει σε λειτουργία, χωρίς να είναι όμως στο καθεστώς των εφημεριών της πόλης. Τακτικά ιατρεία, χειρουργεία κτλ. θα συνεχίσουν να γίνονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Για τις αλλαγές στα άλλα δυο νοσοκομεία υπάρχει πλήρης ετοιμότητα».

Τι αλλάζει από τη δεύτερη μέρα του Σεπτεμβρίου σε Λοιμωδών και Δερματολογικό; Σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, η παθολογική κλινική του Λοιμωδών με τους γιατρούς της και το προσωπικό των 38 ατόμων μετακομίζει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ηδη έχει εκδοθεί και η σχετική διαπιστωτική πράξη. Αλλα 19 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού του ίδιου νοσοκομείου πηγαίνουν στο ΑΧΕΠΑ, ενώ η παιδιατρική κλινική του Λοιμωδών συγχωνεύεται με τις δυο παιδιατρικές κλινικές του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και εκεί μεταφέρεται και το αναλογούν προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά το Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, οι δυο δερματολογικές κλινικές του, μια πανεπιστημιακή και μια κρατική συγχωνεύονται σε μία. Τα εξωτερικά ιατρεία αυτής της ενιαίας κλινικής θα παραμείνουν στο κτίριο του Δερματολογικού, το οποίο πλέον μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και η νοσηλεία των ασθενών μεταφέρεται στο γειτονικό Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Όπως σημείωσε ο κ. Βεντούρης, «η μετακόμιση θα διαρκέσει μόλις μια μέρα και δε θα επέλθει αναστάτωση. Σε ό,τι αφορά τα προγραμματισμένα χειρουργεία του ‘Παναγία’ αυτά θα γίνουν κανονικά και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή».

Αναστάτωση δεν υπάρχει και στο πρόγραμμα των εφημεριών στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εφημερίες του Σεπτεμβρίου έχουν ήδη βγει και χωρίς το «Παναγία» και το πρόγραμμα είναι έτοιμο και σε γνώση όλων των εμπλεκομένων.

Σήμερα το πρωί έγινε υπό την προεδρία του κ. Βεντούρη νέα σύσκεψη με τους διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των λοιμωδών παιδιατρικών περιστατικών στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...