Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Πρώτος ο Μπουτάρης για το δήμο Θεσσαλονίκης

Πρωτιά Μπουτάρη σε δημοσκόπηση της Metron Alalysis που παρήγγειλε η παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Τι ποσοστά παρουσιάζουν άλλα ονόματα που ακούγονται για το δήμο Θεσσαλονίκης

Μεγάλο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του για το δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Alalysis που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία παρήγγειλε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο νυν δήμαρχος της πόλης συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης: 7%, Σταύρος Καλαφάτης: 7%, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: 2%, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: 2%, Άρης Καζάκος: 1%, Χρήστος Μάτης: 1%, Παναγιώτης Ψωμιάδης: 1%, Άλλος: 9%, Δεν έχω προτίμηση: 12%, ΔΓ/ΔΑ: 28%.
 
Σημειώνεται ότι στην ερώτηση για τον για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης απουσιάζει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κι η Νέα Δημοκρατία έχει τέσσερις υποψηφίους. 
 
Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει ισορροπία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 18,4% και ακολουθεί η ΧΑ με  7,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,4%, η ΔΗΜΑΡ με 2,2%, οι ΑΝΕΛ με 1,8%, οι Οικολόγοι με 1,8% και η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%.
 
Στην αξιολόγηση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής τα αποτελέσματα είναι: Μάλλον θετικά: 54%, Μάλλον αρνητικά: 36%, Ούτε αρνητικά, ούτε θετικά: 8%, Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ: 2%. 
 
Ως μεγαλύτερο πρόβλημα περιοχής τα αποτελέσματα είναι: Καθαριότητα/ Σκουπίδια: 41%, Κυκλοφοριακό: 16%, Έλλειψη πάρκινγκ: 14%, Ανεργία: 12%, Συγκοινωνίες: 11%, Εγκληματικότητα/ Ελλιπής αστυνόμευση 10%, Οδικό Δίκτυο: 7%.
 
Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 5 έως 10 Δεκεμβρίου, στον δήμο Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 1.201 ατόμων. 
 
Ταυτότητα δείγματος: 54% άνδρες, 46% γυναίκες, 56% μέσου εκπαιδευτικού επιπέδου, 39% ανώτερου και 5% κατώτερου.
 
Η κατανομή του δείγματος έγινε ανά δημοτική κοινότητα, αναλόγως του μεγέθους της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...