Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Καρκινοπαθείς διαδήλωσαν κατά της αιθαλομίχλης

Με ένα κερί στο χέρι δεκάδες πολίτες, καρκινοπαθείς αλλά και παιδιά με ειδικές ανάγκες προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. 

 

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο φαινόμενο το οποίο οδηγεί πολλά άτομα στο νοσοκομείο με παθολογικά προβλήματα.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της Ελληνικής Πολιτιστικής Δράσης τα οποία φώναξαν «ναι στη ζωή, όχι στο θάνατο».

«Οι στερήσεις ξεκίνησαν από τα λίγα, αλλά έφθασαν τα πολλά. Πρέπει να φωνάξουμε, να αντισταθούμε για αυτό που περνάμε. Η φύση είναι πανέμορφη και εμείς με τις πράξεις μας την χαλάμε. Να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος σε αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα με την αιθαλομίχλη που μας οδηγεί στον θάνατο», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών, Περσεφόνη Μήττα.

Για παράνομη υλοτομία μίλησε το μέλος της ελληνικής πολιτιστικής δράσης, Μαργαρίτης Κώστας, λέγοντας ότι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο Σεϊχ Σου, το οποίο καταπατείται και υλοτομείται καθημερινά χωρίς να αντιδρά κανείς.

«Ετσι όπως πάει η κατάσταση δεν θα μείνει δάσος».

Από την πλευρά του ο δάσκαλος εικαστικών των παιδιών με ειδικές ανάγκες, Σωτήρης Αντωνιάδης είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει με την αιθαλομίχλη και όπως τόνισε αυτό επηρεάζει και τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλά αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...