Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Εκπομπή - κονσέρβα για βόμβα στα δικαστήρια προκάλεσε πανικό στη Θεσσαλονίκη!


Αναστάτωση στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης προκάλεσε αργά το μεσημέρι πληροφορία περί τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο κτήριο.

Ήταν περί τις 14.00, όταν δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι και δικηγόροι, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα δικαστήρια πληροφορούνταν ότι επίκειται έκρηξη βόμβας, παρότι, όπως ανέφεραν και οι αστυνομικές αρχές, δεν υπήρξε συγκεκριμένο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αμέσως, ξύπνησαν μνήμες από τη βομβιστική επίθεση της 14ης Μαΐου, που συγκλόνισε το δικαστικό μέγαρο.

Το κτίριο εκκενώθηκε προληπτικά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλες τις πύλες εισόδου του.

Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι εκρηκτικός μηχανισμός δεν υπήρχε.

Το μυστήριο γύρω από την υπόθεση αποκαλύφθηκε περίπου μία ώρα μετά τον πανικό που προκλήθηκε. Όπως έγινε γνωστό, η πληροφορία που διακινήθηκε, προερχόταν από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, που μετέδιδε σε επανάληψη εκπομπή της 14ης Μαΐου. Το κανάλι είχε διακόψει εκείνη τη μέρα τη ροή του προγράμματος για να μεταδώσει ζωντανά πλάνα από την περιοχή των δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...