Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις

Μετ' εμποδίων θα διεξάγεται από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο του Φοίνικα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε αποκατάσταση του επικίνδυνου οδοστρώματος, το οποίο, λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων που δέχεται καθημερινά, έχει καταστραφεί και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στις μετακινήσεις των πολιτών αναμένεται όλη την επόμενη εβδομάδα «μαρτύριο», αφού σχεδόν το σύνολο των ανατολικών τουριστικών περιοχών, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της περιοχής εξυπηρετούνται εν πολλοίς από το συγκεκριμένο δρόμο. Εναλλακτικά υπάρχει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, όμως πολλοί, εφόσον την επιλέξουν, θα αναγκαστούν σε σημαντική παράκαμψη.

Ο δρόμος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της περιφέρειας, θα έχει σε λειτουργία μία λωρίδα κυκλοφορίας αντί δύο, ενώ ήδη έχει γίνει συνεννόηση με το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ, ώστε τα αστικά λεωφορεία να παρακάμπτουν το δρόμο, ακολουθώντας άλλες διαδρομές.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τον κόμβο του Φοίνικα (Κ13) μέχρι την περιφερειακή τάφρο και ήδη έχει γίνει συνεννόηση με το Β’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεων. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

«Λόγω της ανάγκης να ολοκληρωθούν οι εργασίες γρήγορα, ορθά και με ασφάλεια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας τις πρώτες δυο μέρες προς τη Μηχανιώνα και στο δεύτερο τμήμα τις επόμενες δυο μέρες προς τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, λόγω αυτής της διακοπής της κυκλοφορίας θα πρέπει τα λεωφορεία που διέρχονται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως να χρησιμοποιήσουν γι' αυτό το διάστημα εναλλακτική διαδρομή. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών δε θα λειτουργούν κάποιες στάσεις των λεωφορείων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και η εξυπηρέτηση των επιβατών της αστικής συγκοινωνίας θα γίνεται μέσω προσωρινών στάσεων», αναφέρει η περιφέρεια.

Η περιφερειάρχισσα

Οπως τόνισε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, Μαρία Λιονή, «είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις και δυσκολίες στις μετακινήσεις, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί όλη την ανατολική περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης και δέχεται μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους καθημερινά. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι πλέον εξαιρετικά επείγουσα. Ο δρόμος είναι αυτήν τη στιγμή σε πολύ κακή κατάσταση, απαράδεκτη για μια οδό υπερτοπικού χαρακτήρα, που μάλιστα εξυπηρετεί και τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το αεροδρόμιο ''Μακεδονία''. Υπάρχουν έντονα προβλήματα σε όλο το μήκος της οδού και έχουμε δεχτεί πολλά -δικαιολογημένα- παράπονα από πολίτες. Επιλέξαμε την έναρξη των εργασιών για την αρχή του Αυγούστου, που η κίνηση είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με το υπόλοιπο διάστημα, για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα».

Αναβολή

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, βάσει του οποίου θα γίνονταν εργασίες στον κόμβο Καυταντζόγλου - Λεωφόρου Στρατού, αναβλήθηκε για αργότερα λόγω των κινητοποιήσεων των βυτιοφορέων.
aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...