Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για την καύση απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ»

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση που ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και αφορά την τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ», σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα της καύσης των απορριμμάτων.

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Κουκουλεκίδης, δήλωσε ότι «στην ουσία ο νομάρχης δίνει τη δυνατότητα στο "ΤΙΤΑΝ" να καίει οτιδήποτε, λάστιχα, μπουκάλια, νάυλον θερμοκηπίου, ακόμη και λυματολάσπη. Τα πλαστικά βγάζουν διοξίνες κα καρκινογόνες ουσίες. Καταγγέλλουμε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι κοροϊδεύει τον κόσμο. Δεν ενημέρωσε τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης και οι διοξίνες είναι επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών».

«Κανένα πρόβλημα»
Ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος, Γιώργος Τσαμασλής, από την πλευρά εμφανίστηκε καθησυχαστικός λεγοντας: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι περιβαλλοντικοί όροι είναι άριστοι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία. Οι κάτοικοι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, αφού ανάλογες άδειες έχουν δοθεί σε όλη την Ευρώπη. Πετυχαίνεται οικονομία και προστατεύουμε το περιβάλλον αφού μέχρι τώρα δεν ξέραμε τι να κάνουμε τα λάστιχα, τα λάδια αυτοκινήτων, τα απόβλητα υγρά από τα λιμάνια, όλα τα ανακυκλώσιμα ενεργειακά προϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...