Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:«Παράνομες και μεθοδευμένες κυβερνητικές προσπάθειες για τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, συνάντησής του με τους δημοσιογράφους κατήγγειλε τις παράνομες και μεθοδευμένες προσπάθειες που επιχειρεί η κυβέρνηση με στόχο τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας, παράλληλα, ευθέως τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου «διότι με την δική του ανοχή αν όχι εντολή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το σύνολο της Κυβέρνησης μια φοβερή επίθεση εναντίον του δεύτερου Δήμου της χώρας, εναντίον του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε μεταξύ των άλλων - με έντονο ύφος - ότι «είναι γελοία η δικαιολογία αυτής της επίθεσης» με το επιχείρημα ότι «η Κυβέρνηση θέλει να «διασφαλίσει» δήθεν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης!... Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών πιθανολόγησε την τέλεση φορολογικών παραβάσεων σαν αποτέλεσμα του κρούσματος της μη καταβολής του συνόλου των παρακρατούμενων πόρων από υπάλληλο του Δ.Θ., γεγονός που ο ίδιος ο Δ.Θ. απεκάλυψε και έστειλε ο ίδιος την υπόθεση στον Εισαγγελέα πριν δυόμισι ολόκληρα χρόνια!...»

«Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, θα ήθελα να ρωτήσω ευθέως τον κ. Πρωθυπουργό: Με τον ίδιο τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και το δικό του κόμμα, το Κυβερνητικό σήμερα κόμμα για παράδειγμα, που χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο; Που χρωστά εκατομμύρια στην Εφορία; Που χρωστά εκατομμύρια σε Δημόσιους Οργανισμούς; Μπορεί να μας πει η Κυβέρνηση πόσα ακριβώς εκατομμύρια ευρώ χρωστά το Κυβερνητικό σήμερα κόμμα στο Ελληνικό Δημόσιο;»

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων, να ασχοληθούν προσωπικά με την επίθεση αυτή της Κυβέρνησης εναντίον του Δήμου Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, να καταθέσουν αμέσως ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών και να ζητήσουν να καταθέσει όλες τις περιπτώσεις που έχει ο ίδιος κινήσει την διαδικασία του άρθρου 14 εναντίον Δήμων και ΝΠΔΔ και επίσης να καταθέσει όλες τις περιπτώσεις που έχει ο ίδιος αναστείλει τα «μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου» από την 4/10/2009 μέχρι και σήμερα και να απαντήσει στο καίριο ερώτημα γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...