Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

«Το Αρχαιολογικό έργο στην Ανω Μακεδονία» παρουσιάζεται στην Αιανή Κοζάνης

Η αρχαιολογική έρευνα που έχει γίνει κατά το 2009 στους νομούς της δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιαστεί στην επιστημονική συνάντηση που οργανώνεται για πρώτη χρονιά στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής Κοζάνης, με θέμα: «Το Αρχαιολογικό έργο στην Ανω Μακεδονία».
Το αρχαιολογικό μουσείο Αιανής Κοζάνης Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, η επιστημονική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουλίου και αφορά στις ανασκαφές της Ανω Μακεδονίας, δηλαδή στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή θα παρουσιαστεί μέσα από 19 επιστημονικές ανακοινώσεις.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, η προϊσταμένη της Λ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Γεωργία Καραμήτρου και ο δήμαρχος Αιανής, Γιώργος Τζέλλος.
Την εκδήλωση διοργανώνουν σε συνεργασία η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης, το υπουργείο Πολιτισμού και η Λ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ενώ στηρίζει οικονομικά και ο δήμος Αιανής.
Το επιστημονικό μέρος της συνάντησης θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ το απόγευμα τη ίδια ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής η αθλητική εκδήλωση «Δρόμος Απολλοδώρου», προς τιμήν του αρχαίου αθλητή και δρομέα από την Αιανή.
Η εκδήλωση διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για αγώνα δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, στον οποίο συμμετέχει όποιος το επιθυμεί.
Η εκκίνηση θα δοθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...