Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κατεδάφιση κτιρίων στις Συκιές για να γίνουν σχολεία


Συνεργεία του δήμου Συκεών κατεδάφισαν χτες το πρωί τρία ετοιμόρροπα και εγκαταλειμμένα κτίσματα επί της οδού Πέτρου Λεβαντή, αφού προηγουμένως ειδοποιήθηκαν και απομακρύνθηκαν οι καταληψίες ένοικοί τους.

Στο σημείο έχει σχεδιαστεί η κατασκευή ολοήμερου νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου και γυμνασίου, ενώ στον προγραμματικό του δήμου εντάσσεται και η συνολική ανάπλαση της περιοχής με διαμόρφωση πλατειών και χώρων πρασίνου.

Μέχρι σήμερα έχουν κατεδαφιστεί δεκάδες κτίσματα, ενώ για την πλήρη απελευθέρωση του χώρου υπολείπονται άλλα 42, από τα οποία μόνο 6 εντάσσονται στο χώρο πρασίνου.

Ο δήμαρχος

Στην ιδιοκτησία του δήμου έχει περάσει το 50% της συνολικής έκτασης των 5.177 τ.μ. με την καταβολή αποζημιώσεων στους νόμιμους ιδιοκτήτες 1.150.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την απόκτηση και των υπόλοιπων ιδιοκτησιών. «Η θέση μας είναι αμετακίνητη. Η παιδεία είναι προτεραιότητα και θα επιμείνουμε στο όραμά μας μέχρι τέλους. Επιπλέον, η υλοποίηση του σχεδιασμού μας είναι βέβαιο ότι θα αποβεί προς όφελος ολόκληρης της συνοικίας της Πέτρου Λεβαντή», δήλωσε ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...