Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ουρές στα βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης


Αυξημένη κίνηση και ουρές παρατηρούνται από το πρωί έξω από πολλά βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Β.Ελλάδας. Οι καταναλωτές φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους πριν «στεγνώσουν» οι δεξαμενές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας, που ξεκίνησαν χθες οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, αντιδρώντας στην απελευθέρωση της αγοράς.

Πάντως, ήδη, κάποια πρατήρια έχουν ξεμείνει από καύσιμα και ανάρτησαν πινακίδες με το μήνυμα "βενζίνη τέλος".

Με αυτό το ρυθμό, έως αύριο θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα καυσίμων στα περισσότερα πρατήρια, εκτιμά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών «Μ.Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής.

Ανάλογη είναι η εκτίμηση και του προέδρου του Σωματείου Πρατηρίων Καυσίμων, ο «Αγιος Χριστόφορος», Σπύρου Μελίδη. "Αν όχι αύριο το πολύ μεθαύριο σε όλα τα βενζινάδικα θα αναγράφεται βενζίνη τέλος" εκτιμά ο τελευταίος.

Πάντως και οι δύο επισημαίνουν το γεγονός ότι ο εφοδιασμός της αγοράς δεν μπορεί να γίνει ούτε με ιδιωτικής χρήσης φορτηγά εξαιτίας του αποκλεισμού των διυλιστηρίων της Θεσσαλονίκης από βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν και οι "φωνές διαμαρτυρίας" φορέων που βλέπουν να πλήττονται τα μέλη τους εξαιτίας της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Μεταξύ αυτών ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) που με ανακοίνωσή του "καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, αφενός τους ιδιοκτήτες φορτηγών να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και κατανόηση σε αυτή την περίοδο κρίσης και να αναστείλουν την εξαγγελθείσα απεργία και, αφετέρου, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτών και αποτελεσματικών λύσεων".

Ο ΣΕΒΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι "Η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει νέα προβλήματα στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα επιδεινώσουν τη σοβαρότατη κρίση και θα αυξήσουν την απειλή του κλεισίματος επιχειρήσεων και της μείωσης της απασχόλησης".

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Μεταφορών απέστειλε για το ίδιο θέμα και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β.Ελλάδας (ΣΒΒΕ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "Η αδυναμία εκτέλεσης μεταφορικού έργου και η τροφοδοσία των επιχειρήσεων με καύσιμα που θα προκληθεί από τη συγκεκριμένη απεργία, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει απώλεια πελατών και αγορών σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους".

Ο ΣΒΒΕ "καλεί το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους απεργούς και με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων να διακόψουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στον διάλογο με τεκμηριωμένες θέσεις και κυρίως, προτάσεις".

Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών και Υποδομών), απέστειλε σήμερα και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μέσω αυτής, μεταξύ άλλων τους καλεί "να παρέμβουν άμεσα και να αναζητήσουν, σε συνεργασία με τους κλάδους των επαγγελματιών, τις λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και θα περιορίσουν τη ζημιά στον ελληνικό τουρισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...