Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Παπαγεωργόπουλος : «Παράνομη η δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης απέστειλε σήμερα (Τετάρτη) 21 Ιουνίου επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό κ. Φιλ. Σαχινίδη σχετικά με την παράνομη δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητά την άμεση και καταλυτική παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος που έχει να κάνει με την ίδια την λειτουργία του δεύτερου Δήμου της χώρας, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συνεπής προς όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις και προς την Εφορία και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το ΙΚΑ κ.λ.π..
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρει στην επιστολή του:

«Κύριε Υπουργέ,
Παρά το ότι σας ζήτησα επανειλημμένως στο τηλέφωνο και παρά το ότι γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την δέσμευση από το Υπουργείο Οικονομικών των χρημάτων του στις Τράπεζες, δεν επικοινωνήσατε μαζί μου.
Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό και τόσο κρίσιμο θέμα – όπως ακριβώς είναι η λειτουργία του δεύτερου Δήμου της χώρας, των Δημοτικών του Επιχειρήσεων και των Νομικών του Προσώπων – να μην μπορεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που επέβαλλε το επαχθές αυτό μέτρο εις βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλώ όπως προχωρήσετε σε άρση των επιβληθέντων μέτρων εις βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης – όπως σας έχουμε από εβδομάδος ζητήσει με σχετική αίτησή μας που βρίσκεται στο Γραφείο σας – ενός Δήμου που έχει 4.500 υπαλλήλους και είναι συνεπέστατος προς όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις και προς την Εφορία και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το ΙΚΑ κ.λ.π., ενός Δήμου του οποίου η ίδια η Διοίκηση απεκάλυψε πριν από 2,5 ολόκληρα χρόνια ότι ένας υπάλληλός της υπεξαιρούσε από το 1993 χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία με πλήρη συνευθύνη των τελευταίων τα οποία έδιδαν συνεχώς στον Δήμο Θεσσαλονίκης φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα!
Αντί λοιπόν ο Δήμος Θεσσαλονίκης να εισπράξει συγχαρητήρια, του δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις του στις Τράπεζες!
Περιμένω εντός της ημέρας τις αποφάσεις σας».

1 σχόλιο:

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...