Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Εν μέσω χαμηλών τόνων από πλευράς διοργανωτών και διαμαρτυρίας ομάδας νεαρών για απόσυρση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου για τον κινηματογράφο, σήκωσε αυλαία σήμερα το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. 

Οι προβολές του διαγωνιστικού τμήματος αρχίζουν αύριο το μεσημέρι στον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Στο Φεστιβάλ, πλην του διεθνούς διαγωνιστικού, θα προβληθούν συνολικά 169 ταινίες από 49 χώρες του κόσμου.

Στο επίσηµο διαγωνιστικό πρόγραµµα συµµετέχουν 16 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας. Οι δύο ελληνικές συμμετοχές είναι το «Αttenberg» της Αθηνάς Τσαγκάρη και η «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα.

Τα εισιτήρια για κάθε προβολή είναι μειωμένα σε σύγκριση με πέρυσι, κατά ένα ευρώ, και στοιχίζουν 6. Επίσης με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η προβολή είναι δωρεάν.

Την τελετή έναρξης ακολούθησε η προβολή της ταινίας «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον, ο οποίος στη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...