Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δύο μετανάστες έπεσαν από ύψος τεσσάρων μέτρων στο Κέντρο Φιλοξενίας Κομοτηνής

Σκαρφάλωσαν στην σκεπή του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι διότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουν σαν ανήλικους και να έχουν διαφορετικές συνθήκες κράτησης

Δυο 19χρονοι Τυνήσιοι, κρατούμενοι του Κέντρου Φιλοξενίας Κομοτηνής, τραυματίσθηκαν ελαφρά, όταν στην προσπάθειά τους να κατέβουν από τη σκεπή όπου είχαν ανεβεί για να διαμαρτυρηθούν, έπεσαν από ύψος 4 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το μεσημέρι οι δυο κρατούμενοι που βρισκόταν στην αυλή του Κέντρου Φιλοξενίας, σκαρφάλωσαν στην σκεπή του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι διότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουν σαν ανήλικους και να έχουν διαφορετικές συνθήκες κράτησης. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο κρατούμενοι είχαν εξετασθεί δυο φορές από επιτροπή, αλλά ηλικιακά δεν συνέτειναν οι λόγοι να χαρακτηρισθούν ανήλικοι.

Στο χώρο έφθασε ψυχολόγος – διαπραγματευτής της αστυνομίας, αλλά και η πυροσβεστική, προκειμένου να πεισθούν και να κατέβουν. Ύστερα από αρκετή ώρα κι ενώ τοποθετήθηκε σκάλα της πυροσβεστικής – σύμφωνα με την αστυνομία – οι δυο νεαροί κατευθύνθηκαν στο σημείο που ανέβηκαν και επεχείρησαν να κατέβουν, με συνέπεια να πέσουν από ύψος τεσσάρων μέτρων και να τραυματισθούν ελαφρά.

Αμέσως μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο ένας από τους Τυνήσιους παρέμεινε για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ ο δεύτερος που είχε ενοχλήσεις στην σπονδυλική στήλη διακομίσθηκε για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...