Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κεντρική Μακεδονία: Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους

Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες σε Ημαθία και Κιλκίς - Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες της Τρίτης - Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα


Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού από τις χαμηλές θερμοκρασίες. 


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στο νομό Πέλλας η κυκλοφορία διαξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα, από το 12ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο νομό Ημαθίας, στην παλιά εθνική οδό Βέροιας - Κοζάνης, από 82ο χλμ. έως το 98,3 χλμ., Βέροιας- Σελίου, από το 14ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο, Νάουσας – Σελίου, από το 15ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Νάουσας – 3-5 Πηγαδίων, από το 7ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο νομό Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων και στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 58ο χλμ. (ύψος Αρναίας) έως το 75ο χλμ. (ύψος Ταξιάρχη) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

Στο εθνικό και το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο μεταξύ επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης περιμένουν οι μετεωρολόγοι για την Τρίτη.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 12 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 3 έως 13 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 18 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...