Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Συνεχίζεται, σήμερα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό κατηγορούμενο τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.


Για την υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα. Το εδώλιο συμπληρώνεται, επίσης, από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.

Την περασμένη Πέμπτη, οπότε ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό αλλά διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια υπέβαλε αίτημα να μην εξεταστεί η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Νάιντος, πρότεινε την απόρριψή του. Το δικαστήριο αναμένεται να γνωστοποιήσει, σήμερα, την απόφασή του.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε στην αθωότητά του, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ για την οποία καταδικάστηκε πριν από 11 μήνες από το πρωτόδικο δικαστήριο, ενώ την αθωότητά του υποστήριξε και το άλλοτε «δεξί χέρι» του τέως δημάρχου, ο Μ. Λεμούσιας. Στον αντίποδα, ο Παναγιώτης Σαξώνης αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται, ζητώντας «συγγνώμη» από το λαό της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...