Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης κατέθεσε η ΕΛΒΟ μετά από κυβερνητική απόφαση. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 27/1.


Όπως αναφέρει το Alterthess, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη σις 11 π.μ Γενική Συνέλευση, με το ΔΣ του σωματείου να έχει ήδη αποφασίσει να προσβάλει νομικά την απόφαση για τον ειδικό εκκαθαριστή.


Στο άρθρο 14 Α του ν. 3429/2005 για την  ειδική εκκαθάριση δημόσιων επιχειρήσεων προβλέπεται ότι «η θέση της επιχείρησης σε ειδική εκκαθάριση δεν αποτελεί λόγο λύσεως της εταιρείας, δεν συνεπάγεται διακοπή της λειτουργίας της και δεν επιφέρει τη λύση των πάσης φύσεως συμβάσεων της ούτε αποτελεί λόγο λύσεως αυτών».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ο εκκαθαριστής «μπορεί να αποφασίζει την άμεση διακοπή ή το σταδιακό περιορισμό ή διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης, όπως και τη διατήρηση ή μη των πάσης φύσεως συμβάσεων της επιχείρησης. Ειδικά οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού που συνδέεται με την επιχείρηση με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου, καθώς και με συμβάσεις έμμισθης εντολής δικηγόρων ή νομικών συμβούλων, μπορούν, όλες ή μερικές από αυτές, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Εφετείου, κατά την κρίση του εκκαθαριστή και με αποφάσεις του εκκαθαριστή λαμβανόμενες προς το συμφέρον και τις ανάγκες της εκκαθάρισης, να λύονται με καταγγελία, ή και να αναστέλλονται, αζημίως για την επιχείρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...