Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου: "Γαλάζια" υποψηφιότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στη συγκρότηση ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για τις εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, που στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηριχθεί από Ν.Δ.


Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε, μέχρι τις εκλογές, και θα καλέσει τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να συμμετάσχουν στις εκλογές με το νέο δικό του σχήμα.


Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Με δεδομένη τη θέση που εξέφρασαν κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία από την οποία προέρχεται και ο ίδιος, ότι δεν θα υπάρξει έκφραση κομματικής υποστήριξης στους υποψηφίους των Αυτοδιοικητικών εκλογών και συνεπώς οι υποψήφιοι είναι λογικό να προέλθουν από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και των υπόλοιπων κοινωνικών δυνάμεων, και όχι κατ’ ανάγκην από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Καρακωστάνογλου στοχεύει στην ευρύτερη συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων καθώς και μεμονωμένων πολιτών που πιστεύουν ότι η Θεσσαλονίκη αξίξει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει σήμερα.

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  και τα στελέχη της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θα προσκληθούν από τον κ. Καρακωστάνογλου να συμμετάσχουν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές με το νέο σχήμα, στη βάση των κοινών θέσεων και αγώνων τους για την πόλη μας τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Ταυτόχρονα, με το εγχείρημά του αυτό επιδιώκεται  να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό το πολιτικό τοπίο των υποψηφιοτήτων, ώστε να αρχίσει έγκαιρα ένας ουσιαστικός διάλογος στην πόλη για τα πολλά οξυμένα προβλήματά της και να κατατεθούν προτάσεις λύσεων από τους υποψηφίους ενόψει των εκλογών. ΄Αλλωστε, η πάροδος του χρόνου λειτουργεί προς όφελος της σημερινής διοίκησης του Δήμου".

Στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κράτησαν αποστάσεις από την κίνηση Καρακωστάνογλου και σχολίασαν πως «ο καθένας μπορεί να διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως επιθυμεί».

Ο Κώστας Γκιουλέκας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στη Ν.Δ. γίνονται διαβουλεύσεις χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμα στην υποψηφιότητα που θα στηρίξουν στις εκλογές του Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...