Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Προσφορά φαρμάκων, μέσω διαδικτύου, σε ευπαθείς ομάδες, από εθελοντές στην Πιερία

Μια φλόγα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς καίει από τον περασμένο Δεκέμβριο στην Πιερία. Σε στιγμές που η Ελλάδα βιώνει μια έντονη ανθρωπιστική κρίση και σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ο εθελοντισμός είναι μια πρωτοβάθμια λύση.


Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος σε ρεπορτάζ του, η εθελοντική ομάδα δράσης Ν.Πιερίας «Ο Τόπος μου» συλλέγει φάρμακα όλων των ειδών, τα οποία προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστους, χρόνια πάσχοντες και σε ευπαθείς ομάδες.


Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη και γίνεται μέσω διαδικτύου. Η ομάδα έφτιαξε στο διαδίκτυο μια βάση δεδομένων, μέσω της οποίας γίνεται ενημέρωση για το ποια φάρμακα είναι διαθέσιμα. Ο ενδιαφερόμενος τα επιλέγει και τα παραλαμβάνει από το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης.

Μάλιστα όπως λένε οι άνθρωποι που... τρέχουν την πρωτοβουλία, η ανταπόκριση του κόσμου από τη στιγμή που άνοιξε αυτή η e-συλλογή φαρμάκων, στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι συγκινητική και όχι μόνο από την Ελλάδα. Μόνο από τη Γερμανία έχουν φτάσει 12 δέματα με φάρμακα από διάφορες πόλεις της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταχωριστεί περίπου 4.000 φάρμακα στη βάση δεδομένων, ενώ οι εθελοντές εργάζονται αδιάκοπα για να καταγράψουν των υπόλοιπων σκευασμάτων που δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί.

Στόχος της ομάδας είναι να μην φανεί χρήσιμη αυτή η πλατφόρμα μόνο στους κατοίκους της Πιερίας, αλλά και σε ανθρώπους άλλων περιοχών. Μπορεί δηλαδή να γίνει διασύνδεση με Κοινωνικά Φαρμακεία ανά την Ελλάδα και να γίνει ανταλλαγή φαρμάκων που σε κάποιο λείπουν και σε κάποιο άλλο περισσεύουν.

Η ελπίδα των εθελοντών είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο να... κλείσει σύντομα. Να μην χρειάζεται δηλαδή να υποκαθιστά το έργο της πολιτείας και επιπλέον να μην υπάρχουν τέτοιου είδους κοινωνικές συνθήκες που να τοποθετούν τον εθελοντισμό στο κέντρο της αναγκαιότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...