Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν ξέρω αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί»


Την αντίθεσή του στην παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας επαναδιατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μην παραστεί.


«Βεβαίως και θα πάω», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης σε δημοσιογράφους μετά από τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν τελικά παραστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση «θα υπάρχει θέμα» και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όταν ο πρώτος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τον περιφερειάρχη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα πάω στην ίδια εξέδρα με αυτούς τους κυρίους», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η απάντηση από τον κ. Τζιτζικώστα ήταν άμεση: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη "Χρυσή Αυγή" για την περιβαλλοντική οργάνωση "Αρκτούρος" και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας».

Πάντως σήμερα οι δύο άνδρες φαίνεται πως θέλησαν να μη δώσουν έκταση στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, καθώς πριν τη δοξολογία του Αγίου Δημητρήιου αντάλλαξαν χειραψία και φιλήθηκαν.

Δεν θα παραστεί στην παρέλαση η ΔΗΜΑΡ

Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να προσκαλέσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση προκάλεσε και την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ η οποία έκανε λόγο για σοβαρό ατόπημα και πρόκληση.

«Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και γνωστοποιείται επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάχει στην παρέλαση.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δεν είναι ένα κόμμα που έχει εκλεγεί από τον λαό;

.Δήλωση για το θέμα έκανε από τη Θεσσαλονίκη και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα. «Δεν είναι (η Χ.Α.) ένα κόμμα που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό; Υπάρχει, δεν υπάρχει;», διερωτήθηκε.

«Αν θέλετε εσείς να το σβήσετε από τη σκέψη σας σβήστε το. Ο λαός για να το σβήσει αυτό το κόμμα πρέπει να σταματήσουν αυτά τα μέτρα που τον εξοντώνουν. Αυτά τον εξωθούν προς τη Χρυσής Αυγή», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...