Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Για 6η μέρα πνίγεται η Δ. Μακεδονία από αιωρούμενα σωματίδια


Συνεχίζονται οι υψηλές συγκεντρώσεις εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας, από το περασμένο Σάββατο. Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, το Κέντρο Περιβάλλοντος της νομαρχίας Κοζάνης, από την αξιολόγηση των μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πραγματοποιεί, προκύπτει σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια PM10.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του κέντρου Περιβάλλοντος www.kepekozani.gr .

Στους πίνακες, στη διπλανή στήλη, φαίνονται οι μέσες ημερήσιες και οι μέσες ωριαίες συγκεντρώσεις ΡΜ10, στους δεκαπέντε σταθμούς που λειτουργούν στην περιοχή από Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 έως σήμερα.

Σύμφωνα με την οδηγία 1999/30 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μέση ημερήσια τιμή συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM10, δεν πρέπει να ξεπερνάει το όριο των 50 μg/m3 περισσότερες από 35 ημέρες το χρόνο.

Για τη ρύπανση του περιβάλλοντος χθες, ζητήθηκε εισαγγελική επέμβαση. Η νομαρχία Κοζάνης κατέθεσε πράξη βεβαίωσης παράβασης της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...