Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Και δεύτερη ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φωτεινή Στεφανοπούλου
Φωτογραφία
Η ΔΕΥΤΕΡΗ - επίσης ανεξάρτητη- υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε και επίσημα χθες. Μετά τον Γιάννη Μπουτάρη, ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης κοινοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου, ηγούμενος μιας διαπαραταξιακής, ενωτικής και ανεξάρτητης κίνησης. Ο κ. Ευθυμιάδης, που εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, αλλά και στελέχη διαφόρων κομμάτων, αποφάσισε τελικά να κατέλθει στις εκλογές του Νοεμβρίου, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Θεσσαλονίκη, η πόλη μπροστά». Οπως είπε, απευθύνεται στην κοινωνία και δεν εξαρτά την υποψηφιότητά του από τα κόμματα, ωστόσο ανέφερε ότι ενημέρωσε τα κόμματα για την πρόθεσή του και πως κάθε στήριξη θα είναι ευπρόσδεκτη. Πρόσθεσε, δε, ότι εφόσον δεν καταφέρει να εξασφαλίσει συνεργασίες, σε επίπεδο φορέων και όχι κομμάτων, θα επανεξετάσει τη θέση του.
Παρών ο Μπουτάρης
Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Ευθυμιάδη εξέφρασαν με παρεμβάσεις τους ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκος Μουσιόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Βασίλης Θωμαΐδης, ο πολιτικός μηχανικός Γρηγόρης Πενέλης, η αρχιτέκτων Ρένα Σακελλαρίδου και ο Σίμος Μπενσασσών, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση έδωσε και ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μάλιστα πήρε τον λόγο και είπε πως με τον Νίκο Ευθυμιάδη είναι φίλοι και αναφέρθηκε στο ήθος και την αποτελεσματικότητά του. Μάλιστα, κανείς από τους δύο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι δρόμοι τους μέχρι τις εκλογές.
Παρόντες στη χθεσινή εκδήλωση ήταν επίσης ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ Στέλιος Νέστωρ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου Αργύρης Αργυριάδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρήστος Γερούκης, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίου και πρόσωπα από τον χώρο του πολιτισμού.
Ποιος είναι ο Νίκος Ευθυμιάδης Ο Νίκος Ευθυμιάδης (φωτό) γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη και είναι πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Redestos, που δραστηριοποιείται στην εμπορία γεωργικών εφοδίων, εργαλείων, σπόρων και φυτών. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, ενώ είναι πρόεδρος επί τιμή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμφώνου Σταθερότητας, πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, του Επιχειρηματικού Γραφείου Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη, της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη και επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...