Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Συμπαράσταση στον Παπα - ΠΑΟΚ

Μια ομάδα φίλων του ΠΑΟΚ βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Τριλόφου προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή της στον περίφημο πλέον παπα – ΠΑΟΚ, ο οποίος παύτηκε από τα καθήκοντα του προέδρου της εκκλησιαστικής επιτροπής της ενορίας, λόγω του τρόπου με τον οποίο εκδήλωνε την αγάπη του στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και γονείς με μικρά παιδιά, περίμεναν έξω από το ναό για να συνομιλήσουν με τον ιερέα και μόλις αυτός βγήκε στο προαύλιο τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.Μετά από το σύνθημα « Παπά είμαστε μαζί σου» που φώναξαν, αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
Να θυμίσουμε ότι η ιστορία η ιστορία του παπα-Χρήστου, οπαδού του ΠΑΟΚ κάνει το γύρο του κόσμου. Η φωτογραφία με τον παπα-Χρήστο να φορά το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας φιγουράρει στις ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ το γκρουπ που δημιούργησαν φίλοι του ΠΑΟΚ στο facebook «Λευτεριά στον παπα-ΠΑΟΚ» δέχεται μηνύματα συμπαράστασης από φιλάθλους από όλο τον κόσμο.
Όπως έχει γράψει ο «Αγγελιοφόρος» τα μηνύματα που φτάνουν για τον παπα-Χρήστο στο facebook είναι δεκάδες, ενώ, μέσα σε μια μέρα, στο γκρουπ ενεγράφησαν 500 νέα μέλη, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε περίπου 8.000! Τα μηνύματα, πέρα από τη συμπαράσταση στο πρόσωπο του ιερέα -που παρεμπιπτόντως εξακολουθεί να βρίσκεται στην ενορία του-, είναι επικριτικά για την Εκκλησία. Κάποιοι προτείνουν να οργανώσουν συλλαλητήριο έξω από τη μητρόπολη Κασσανδρείας, ενώ άλλοι προειδοποιούν... να μην πειράξει κανένας τον παπα-Χρήστο.
Υπερατλαντική υποστήριξη
Το γκρουπ «Λευτεριά στον παπα-ΠΑΟΚ» γνωρίζει μεγάλες δόξες από προχτές, όταν τα διεθνή ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την είδηση περί απομάκρυνσης του ιερέα. Μηνύματα συμπαράστασης αναρτήθηκαν από μη ελληνικής καταγωγής πολίτες από Γερμανία, ΗΠΑ, Σουηδία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ρουμανία κ.α.
Ορισμένοι εμψυχώνουν τον ιερέα: «Παπα-Χρήστο, είσαι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ μας γίνεται αντικείμενο συζήτησης πανευρωπαϊκά. Και ας είναι βαθύτεροι οι λόγοι της καθαίρεσής σου...» ή «Παπά, εμπρός, και πρόλογο μην τρως...», «Η παρουσία σου στα γήπεδα είναι ένα βήμα μπροστά για τη νεολαία! Ας σε ακολουθήσουν κι άλλοι, μπας και αλλάξει ετούτος ο τόπος. Το λειτούργημά σου είναι κοινωνικό και πρωτοπόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...