Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ροδόπη:140 αστυνομικοί λιγότεροι

Tους 140 αστυνομικούς φτάνει ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. 

« Τονίσαμε ότι η μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ανάγκη απασχόλησης μεγάλου αριθμού αστυνομικών της Α.Δ. Ροδόπης [περίπου σαράντα (40) αστυνομικοί ημερησίως] προκειμένου για την λειτουργία και κάλυψη αναγκών του Κ.Φ.Α. που στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής από 04-08-2012, μοιραία αποβαίνει σε βάρος της τοπικής αστυνόμευσης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα στην περιοχή μας,παρά τις φιλότιμες και χωρίς υπερβολή υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική μας Διεύθυνση για την καταπολέμησή της.»
αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Με δεδομένα τα ανωτέρω, ζητήσαμε την κάλυψη των κενών οργανικών μας θέσεων, προκειμένου για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου για όλους μας αυτού φαινομένου.»

Τα στοιχεία που προκύπτουν και αφορούν στην αύξηση της εγκληματικότητας είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, σύμφωνα με την Ε.Α.Υ. Ροδόπης, καθότι προκύπτει ότι «το έτος 2012 σε σχέση με το έτος 2009 καταγράφεται αύξηση των εγκλημάτων Ληστείας κατά 70%, αύξηση των εγκλημάτων Κλοπών-Διαρρήξεων κατά 166%, αύξηση των εγκλημάτων Κλοπών οχημάτων κατά 64%, αύξηση στις παραβάσεις του Νόμου περί όπλων-εκρηκτικών κατά 193%.»

Έκκληση γίνεται στους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφό της Ένωσης, όπως εκ του θεσμικού τους ρόλου να συνδράμουν με τις δικές τους παρεμβάσεις στην υλοποίηση των αιτημάτων της Ε.Α.Υ. Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...