Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η απελευθέρωση των ταξί ξεκίνησε από την Ξάνθη

Τέσσερις νέες άδειες ταξί δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης...

Η σχετική διαδικασία για την αδειοδότηση όσων υπέβαλαν αιτήσεις διήρκεσε περίπου ένα χρόνο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ξάνθης είναι η πρώτη στην περιφέρεια ΑΜΘ που προχώρησε στη σχετική αδειοδότηση. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι εκτός από πρώτη στην Περιφέρεια η Ξάνθη είναι ίσως η πρώτη, πανελλαδικά, Περιφερειακή Ενότητα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία νέων αδειών ΤΑΞΙ.

Στην περίπτωση της Ξάνθης τα κριτήρια, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κατανεμήθηκαν ανά Καποδιστριακό Δήμο της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να μην ανατραπούν οι ισοροπίες στο ήδη, επιβαρυμένο από μεγάλη κάμψη, επάγγελμα των ΤΑΞΙ. Οι συνολικές αιτήσεις για νέες άδειες ΤΑΞΙ ή Ειδικής Μίσθωσης (9θέσιο) ήταν 8 στις 6 Διοικητικές Μονάδες που είχε η ΠΕ Ξάνθης και δόθηκαν τελικά 4 άδειες για ΤΑΞΙ.

Οι δικαιούχοι δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αλλά παράλληλα και προβληματισμένοι αφού η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και το συγκεκριμένο επάγγελμα.Τέλος, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Συγκοινωνιών της ΠΕ Ξάνθης Δημήτρης Πολυμένης, η σχετική διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 και ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα χωρίς όμως να παραβλεφτεί ούτε μια από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...