Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κομοτηνή

«Στεκόμαστε δίπλα στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια και κυρίως στις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την ενδο-οικογενειακή βία ή το trafficking. Μέσα στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που έζησε ποτέ η χώρα μας έχει εξαιρετική σημασία η Πολιτεία να δημιουργεί τέτοιου είδους υποστηρικτικές δομές. Δομές, που τώρα προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, στο μέλλον, όμως μπορούν να επεκταθούν και σε άλλες υπηρεσίες, στηρίζοντας εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά πλήττονται από την κρίση» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Κομοτηνή. 

 Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «σε αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνία της Θράκης, που έχει τις γνωστές πολυμορφίες, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών είναι απολύτως χρήσιμο, για να στηριχθούν κοινωνικές ή πολιτιστικές ομάδες που πραγματικά εμφανίζουν όξυνση τέτοιων φαινομένων». Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε για την παρουσία του στην περιοχή μας τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών τονίζοντας:

«Με τη συνεργασία του εξαιρετικού φίλου και συνεργάτη, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, το τελευταίο διάστημα, πετύχαμε να αντιμετωπίσουμε μία σειρά από οξεία προβλήματα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να πετύχουμε τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτή η κοινή μας προσπάθεια, η σύμπραξή μας με τους τοπικούς φορείς και βεβαίως με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και τους τοπικούς λειτουργούς της δομής, νομίζω ότι θα φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα και θα μας επιτρέψουν να αναδείξουμε στην περιοχή μας, συμπεριφορές και δράσεις οι οποίες τιμούν και τον πολιτισμό μας και τη δημοκρατία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...