Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ψυχαγωγία για όλους στην πόλη από το ΚΘΒΕ τους καλοκαιρινούς μήνες

«Πληρωνόμαστε από το Δημόσιο, από τη φορολογία όλων μας. Πρέπει αυτά τα χρήματα να επιστραφούν με προσφορά προς το δημόσιο. Όσο το δυνατό μεγαλύτερη απ΄ όλους μας». Με το σκεπτικό αυτό ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας Σωτήρης Χατζάκης παρουσίασε τη σειρά καλοκαιρινών δράσεων που οργάνωσε και άρχισε να υλοποιεί το ΚΘΒΕ, με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών, αλλά και όσων δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη. 
Θέατρο στους δρόμους, στις πλατείες, αλλά και «κατ΄οίκων» (δεν πρόκειται για ανορθογραφία, αλλά για λογοπαίγνιο), χιουμοριστικά μουσικό-θεατρικά δρώμενα από το σχήμα «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι» (ένα μίγμα τσίρκου και θεάτρου) συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ (πέραν των θεατρικών παραγωγών που μετέχουν στα καλοκαιρινά φεστιβάλ) για τους ανθρώπους που απομένουν στις πόλεις, αλλά και για τους ηθοποιούς του θεάτρου που συνήθως μένουν τα καλοκαίρια άνεργοι. 
Ειδικά στις τρεις δράσεις «πολιτιστικού ακτιβισμού» , όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Χατζάκης, που οργανώνει το ΚΘΒΕ για το καλοκαίρι απασχολούνται και προσφέρουν 55 ηθοποιοί. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...