Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Βράζει" ο πεζόδρομος της Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη

Αναστολή για τρεις μήνες της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από τα
καταστήματα της οδού Ικτίνου, ζήτησαν επαγγελματίες της περιοχής. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το επαγγελματικό επιμελητήριο, υποστήριξαν πως πρόκειται για μια «πρωτοφανή δίωξη που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει» και κάνουν λόγο για οικονομικό μαρασμό, κλείσιμο των καταστημάτων τους και απόλυση 60 έως 100 εργαζομένων.
«Τι άλλαξε ξαφνικά τα δυο τελευταία χρόνια και γίναμε καταληψίες, παράνομοι και το χειρότερο κατηγορούμαστε ότι ενοχλούμε τη λειτουργία των σχολικών κτιρίων; Μήπως κάποιοι έχουν παραπλανηθεί από τα γεγονότα και έχουν να κάνουν με καθαρά προσωπικές αντιδικίες που κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν ως γενικευμένο πρόβλημα της οδού Ικτίνου;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου και ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή, Λευτέρης Γεωργιάδης.
Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του στον πεζόδρομο, θεωρούν «μεγάλη προσβολή» την κατηγορία ότι η λειτουργία των καταστημάτων τους βλάπτει τα σχολεία.
«Δεν γίνεται να εμφανιζόμαστε ως η Κόζα Νόστρα του κέντρου της πόλης» παρατήρησε. «Με την ύπαρξη των επιχειρήσεων μας απομακρύνθηκαν οι τοξικομανείς, απομακρύνθηκε κάθε περιθωριακό στοιχείο,
συντηρήσαμε τα λουλούδια του πεζόδρομου με δικά μας έξοδα, απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα που μετέτρεψαν τον πεζόδρομο σε απέραντο πάρκινγκ και σχεδόν έχει εξαλειφτεί η τέλεση κλοπών» πρόσθεσε.
«Σε μια εποχή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και δεκάδες νέοι μένουν άνεργοι, καλούμε τους δημοτικούς άρχοντες να δείξουν με την απόφαση τους ότι θέλουν την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και όχι απλά τη δυσβάσταχτη εφαρμογή διοικητικών κυρώσεων εναντίον μας με αποτέλεσμα τον αφανισμό μας και την απόλυση των δεκάδων εργαζόμενων που δουλεύουν επί σειρά ετών στις επιχειρήσεις μας» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.


«Ομοιόμορφο πλάνο»
Στο πλευρό των επαγγελματιών της Ικτίνου βρίσκεται και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος τάσσεται και αυτός υπέρ της τρίμηνης αναβολής της απόφασης. «Μετά το άνοιγμα των σχολείων θα είμαστε οι πρώτοι που θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο των παιδιών» είπε. Ο κ. Ζορπίδης κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην κυνηγήσει τους επαγγελματίες και τόνισε πως επιδίωξη όλων είναι μια «ανθρώπινη» περιοχή.
Γνωστοποίησε μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες θα κανονιστεί συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, προκειμένου να οριοθετηθεί η περιοχή κάθε μαγαζιού και να εκπονηθεί ένα ομοιόμορφο πλάνο για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...