Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Νόμιμο υπό προϋποθέσεις το βιομετρικό σύστημα ελέγχου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Information & Computer SecurityImage by OMP Production via Flickr
Η λειτουργία πιλοτικού βιομετρικού συστήματος ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε νόμιμη υπό προϋποθέσεις από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Την άδεια της Αρχής είχε ζητήσει η εταιρεία 3Δ Γενικών Αεροπορικών Μεταφορών Α.Ε. Η εγκατάσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου TURBINE ("Trusted Revocable Biometric Identities" - "Έμπιστες Ανακλητές Βιομετρικές Ταυτότητες") που υλοποιείται από την εν λόγω εταιρεία σε συνεργασία με άλλους ευρωπαίους εταίρους και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την απόφαση, με τη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου, επιτυγχάνεται "η αναγνώριση των ατόμων αποκλειστικά μέσω των βιομετρικών τους ταυτοτήτων, χωρίς να απαιτείται η διατήρηση των πραγματικών βιομετρικών αποτυπωμάτων τους".

Η λειτουργία του βιομετρικού συστήματος για ένα μήνα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" θα γίνει με σκοπό την πιλοτική δοκιμή του σε πραγματικές συνθήκες (εκτός εργαστηρίου).

Τα δεδομένα του βιομετρικού συστήματος θα τηρηθούν μέχρι την περάτωση του έργου και την τελική έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ιούνιος 2011).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...