Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Φονικό για ένα ρολόϊ - μαϊμού !

Ενα ρολόι -«μαϊμού», που η αξία του δεν ξεπερνά τα 10 - 15 ευρώ, ήταν η αιτία για το μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό ενός 19χρονου σερβιτόρου με καταγωγή από τη Γεωργία.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες, τρεις νεαροί αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος μαθητής, φαίνεται πως έβαλαν στο... μάτι το ρολόι που φορούσε το θύμα και τον ακολούθησαν από την Παραλία μέχρι την περιοχή του Ιπποκρατείου, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τον ληστέψουν.
Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, το ρολόι που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου σερβιτόρου ήταν τελικά ψεύτικο, ενώ οι δράστες αφαίρεσαν, επίσης, τα δύο κινητά του τηλέφωνα, όπως και το πορτοφόλι του που περιείχε μόλις 15 ευρώ. Στελέχη της ΕΛΑΣ εξηγούν χαρακτηριστικά ότι ξαφνιάστηκαν από την έντονη βία, που είχε ως αποτέλεσμα μία μικροληστεία του δρόμου να μετατραπεί σε άγριο έγκλημα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν, επίσης, να διαπιστώσουν εάν οι τρεις αλλοδαποί δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, που συνελήφθησαν για την ανθρωποκτονία ενέχονται και σε άλλες επιθέσεις - ληστείες, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αρκετά κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στο στόχαστρο των δραστών
Οπως εξηγούν αστυνομικοί, οι δρόμοι δραστών και θύματος διασταυρώθηκαν στην Παραλία της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 19ης Μαΐου. «Εντελώς τυχαία ο νεαρός, που περπατούσε στην Παραλία, πέρασε μπροστά από τους τρεις δράστες. Ο ένας από αυτούς, ο 19χρονος, είδε το ρολόι που φορούσε στο χέρι του ο σερβιτόρος και πίστεψε ότι ήταν ακριβό», εξηγεί ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι ο άτυχος νεαρός ήταν ένα παιδί που εργαζόταν για το μεροκάματο και ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές με τη συμπεριφορά του. Από εκείνη τη στιγμή, ο νεαρός μπήκε στο στόχαστρο των τριών Αλβανών, οι οποίοι άρχισαν να τον ακολουθούν, με σκοπό να του επιτεθούν και να τον ληστέψουν μόλις θα έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία.
Η επίθεση
Φτάνοντας στη συμβολή των οδών Ψαρών και Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή του Ιπποκρατείου, οι δράστες αποφάσισαν ότι ήταν το κατάλληλο σημείο για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί, οι δύο τον πλησίασαν από πίσω, ενώ ο ένας από αυτούς βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και τον αιφνιδίασε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο. Ο 19χρονος σερβιτόρος έπεσε στο έδαφος, ενώ μόλις πήγε να σηκωθεί και πάλι στα πόδια του, δέχτηκε νέα επίθεση με κλοτσιές και γροθιές. Οι δράστες άρπαξαν το ρολόι του, το πορτοφόλι και τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο ένας από αυτούς γύρισε πάλι προς τα πίσω και του έδωσε μία δυνατή κλοτσιά στο κεφάλι αφήνοντάς τον αναίσθητο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο, ενώ και ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή απέδωσε το θάνατό του σε άγριο ξυλοδαρμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...