Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του Noesis

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», τα οποία, εφόσον δεν επιλυθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του, στα τέλη Ιουνίου.

Τα μέλη του...(απερχόμενου) Δ.Σ. του Μουσείου, σε επιστολή που απέστειλαν στις 11 Ιουνίου προς τους υπουργούς Οικονομίας, Παιδείας και Οικονομικών, τονίζουν μεταξύ άλλων: «Οι οικονομικές δυνατότητες του Ιδρύματος εξαντλούνται δραματικά, παρά το ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εκείνων των εργαζόμενων στο ΚΔΕΜΤ, που απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Τα χρηματικά διαθέσιμα και τα προϋπολογισμένα έσοδα επαρκούν μόνο για την κάλυψη των εντελώς αναγκαίων δαπανών μέχρι το τέλος του Ιουνίου».

Επίσης, επισημαίνουν ότι η θητεία του Δ.Σ. του Μουσείου έχει λήξει από τις αρχές Μαΐου και η καθυστέρηση του ορισμού νέου έχει οδηγήσει στη συσσώρευση προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» έχει ετήσιο προϋπολογισμό δύο εκατομμύρια ευρώ, το 60% των οποίων καλύπτει από ίδια έσοδα. Λαμβάνει ετήσια επιχορήγηση 200.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ μέχρι πέρυσι επιχορηγούνταν και με 500.000 ευρώ ετησίως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ποσό το οποίο φέτος δεν έλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...