Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Θάνατος 5χρονου από ιατρική αμέλεια

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκονται δυο γυναίκες παιδίατροι, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για το θάνατο ενός 5χρονου αγοριού από οξεία  μορφή σκωληκοειδίτιδας, τον Ιούνιο του 2007.


Πρόκειται για τηνοικογενειακή παιδίατρο του αγοριού, καθώς και για την δεύτερη επιμελήτρια του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύτηκε το άτυχο αγοράκι.


Όλα ξεκίνησαν όταν το αγοράκι εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και εμετούς. Οι γονείς του τηλεφώνησαν αμέσως στην οικογενειακή παιδίατρο η οποία απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σκωληκοειδίτιδας αφού διέγνωσε τηλεφωνικά ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα.


Όταν τα συμπτώματα εντάθηκαν, οι γονείς μετέφεραν τον αγοράκι στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων οι οποίες δεν έδειξαν κάποια σοβαρή ασθένεια. Αφού νοσηλεύτηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας για 5 ώρες, ο 5χρονος πήρε εξιτήριο.


Μόλις οκτώ ώρες μετά το εξιτήριο, ο 5χρονος εμφάνισε υψηλό πυρετό, έχασε τις αισθήσεις του και εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο ΑΧΕΠΑ.


Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του οφειλόταν σε γαγγραινώδη σκωληκοειδίτιδα-περιτονίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...